|
|
| 22.03.2026 07:24 | ||||
|
C нами с: 24.10.2018 Тем на форуме: 26 Сообщений: 65 Город: |
Həmin gün işdən vaxtından əvvəl çıxdım. Başım ağrıyırdı, konsentrə ola bilmirdim. Müdirim gördü ki, halım yaxşı deyil, "get evə, dincəl" dedi. Evə gəldim, üstümü dəyişdim, divana uzandım. Televizoru açdım, amma diqqətimi cəmləyə bilmirdim. Baş ağrısı hələ də davam edirdi. Dərman içdim, bir az yatmağa çalışdım. Amma yuxu gəlmirdi. Gözlərimi yumub açırdım, tavanı süzürdüm. Darıxırdım.
Telefonumu götürdüm. Dostlar qrupunda yazışmalara baxdım. Kimsə nə isə yazmışdı, maraqlı deyildi. Sonra Əli adlı dostumdan bir mesaj gördüm. "Uduzdum yenə" yazmışdı. Mən güldüm. Əli həmişə belədir, nəyəsə girər, sonra uduzar. Ona yazdım: "Nə uduzdun?" Dərhal cavab gəldi: "Oyunlarda. Amma fərqi yoxdu, əyləncə üçün". Mən maraqlandım. "Hansı oyunlar?" – soruşdum. "Mostbet" – yazdı. "Mən də yeni başlamışam. Öyrənirəm". Sonra bir şey əlavə etdi: "Yaxşı var, onlara baxıram, faydalı olur". Mən əvvəlcə ciddi almadım. Amma Əli həvəslə danışırdı. Dedi ki, sadəcə bəzi məsləhətlərə baxıb, ona uyğun oynayır. "Qazandığın olur?" – soruşdum. "Bəli, kiçik qazanclar, amma xoşdur" – dedi. Bir az düşündüm. Başım ağrıyırdı, yatmaq istəyirdim, amma yatmırdım. Nə isə diqqətimi yayındıracaq bir şey axtarırdım. Əlinin sözləri marağımı çəkdi. "Göstər" – dedim. "Gəl görüşək?" – soruşdu. "Yox, yorğunam, evdən göstər" – dedim. Əli mənə bir neçə link göndərdi. Onları açdım. mostbet tips adı altında yazılar, məsləhətlər, strategiyalar var idi. Kimlərsə yazmışdı, təcrübələrini bölüşmüşdü. Mən bir neçəsini oxudum. Bəziləri məntiqli görünürdü, bəziləri isə sadəcə şansdan asılı idi. Əli yazdı: "Qeydiyyatdan keç, yoxla, baxaq nə olur". Mən də qeydiyyat keçdim. Adımı, soyadımı, nömrəmi yazdım. Kiçik bir məbləğ yüklədim. On manat. Əlinin göndərdiyi məsləhətlərdən birini sınamaq qərarına gəldim. Orada yazılmışdı ki, kiçik mərclərlə başlamaq, uduzanda ikiqat artırmamaq, qazandıqda isə dayanmaq. Sadə qaydalar. Mən də belə etdim. İlk mərci kiçik qoydum. Uduzdum. İkinci mərci yenə kiçik qoydum, qazandım. Üçüncü mərci bir az artırdım, yenə qazandım. Balansım iyirmi manata çatmışdı. Mən dayandım. "Bəs?" – yazdı Əli. "İşləyir kimi" – yazdım. "Amma ehtiyatlıyam". Bir az sonra yenə başladım. Bu dəfə fərqli oyun seçdim. Yenə kiçik mərclər. Balansım otuz manata çatdı. Ürəyim döyünürdü, amma özümü saxlayırdım. mostbet tipsdə yazılmışdı ki, həyəcanlananda dayanmaq lazımdır. Mən də dayandım. Çay dəmlədim, bir az gəzdim evdə. Sonra qayıtdım. Oynamağa davam etdim. Balansım qırx manata çatdı. Əli yenə yazdı: "Nə vəziyyət?" "Qırx manat" – yazdım. "Yaxşı, indi nə edəcəksən?" – soruşdu. Mən düşündüm. Məsləhətlərdə deyilirdi ki, qazancını müəyyən nöqtədə çıxarmaq lazımdır. Mən də belə etdim. Qırx manatdan otuzunu çıxartdım, on manatla oynamağa davam etdim. Əli "ağıllı" yazdı. Mən güldüm. O axşam mən heç vaxt olmadığım qədər sakit idim. Adətən bu cür oyunlarda həyəcanlanar, uduzanda tələsər, qazandıqda isə dayana bilməzdim. Amma bu dəfə fərqli idi. Çünki qarşımda yazılmış qaydalar var idi. Kiminsə təcrübəsi, kiminsə səhvləri mənə yol göstərirdi. Mən sadəcə onlara əməl edirdim. Və işləyirdi. Saat gecənin on ikisi idi. Mən oyunu bağladım. Ümumilikdə qazancım əlli manat olmuşdu. Az deyildi, çox da deyildi. Amma ən böyük qazancım o gün öyrəndiyim dərs idi. Həyəcanı idarə etmək, qaydalara əməl etmək, nə vaxt dayanacağını bilmək. Bunlar mənim üçün puldan daha dəyərli idi. Əliyə yazdım: "Sağ ol, dostum. Məsləhətlər üçün". "Nə məsləhət, tip" – güldü. "Mostbet tips" – yazdım. "Yox, mən sənə bir şey öyrətmədim" – dedi. "Öyrətdin" – yazdım. "Mənə öyrətdin ki, təcrübədən öyrənmək olar. Başqasının səhvlərini təkrarlamaq məcburiyyətində deyilsən". O gündən sonra mostbet tips axtarmağa davam etdim. Amma indi tənqidi yanaşıram. Hansı məsləhət məntiqlidir, hansı sadəcə şansdan asılıdır – ayırd edə bilirəm. Və ən əsası, öz qaydalarımı yaratdım. Həftədə bir dəfə, müəyyən büdcə, müəyyən vaxt. Qazansam da, uduzsam da – qaydalar dəyişmir. İndi düşünürəm ki, həyatda da belədir. Başqalarının təcrübəsindən öyrənmək, öz səhvlərini azaltmaq. Mən o gün baş ağrısı ilə evə gəlmişdim. Axşam isə rahatlamış, yeni bir şey öyrənmişdim. Pul qazanmışdım, bəli. Amma ən böyük qazancım, oyunu idarə etməyi bacarmaq oldu. Və bu bacarıq mənə təkcə ekranda deyil, həyatda da kömək edir. Nə vaxt dayanacağını bilmək – bu, ən böyük qələbədir. |
|||
Добавлять ответы могут только зарегистрированные пользователи. Зайдите в свой аккаунт или зарегистрирутесь.